Jouw topmomenten van het afgelopen jaar

met Caroline Anseeuw | Prem Praatjes

Iedere week is Caroline Anseeuw te gast met een vaste column van 5 minuutjes bij Prem Radhakishun (Zwarte Prietpraat, Radio 1). Hier hoort u haar fragmentje in de show.

Vandaag waren te gast:

  • Bianca Boverhoff, auteur van ‘Omgevingsgericht leiderschap’
  • Co-auteurs Adjiedj Bakas en Shah Sheikkariem van ‘Vitaal platteland’.

Wil u graag de volledige uitzending horen, kan dat via deze link. 

Maak samen met je familie en vrienden een lijst van je topmomenten van 2022

Overal zie je nu lijstjes opduiken: De beste films van 2022, de opmerkelijkste nieuwsfeiten, de beste sportman/vrouw, de 10 best verkochte albums…

En het is super fijn om eens lijstje te maken met je eigen topmomenten van 2022. Maar dat is voor velen van ons niet zo gemakkelijk. Want ons brein is gefocused op het spotten van slecht nieuws. En we klagen en we zagen graag over alles wat er fout loopt in de wereld.

En hoewel zagen en klagen ook af en toe ook eens deugd kan doen, zie je  hierdoor soms niet meer al de fijne dingen die er gebeuren in ons leven.

Dus wat heb ik nu gedaan?

Vorig jaar met oudejaar, ging het feest bij ons door. We waren met z’n 14 en  ik had de tafel mooi gedekt.  En op ieder bord had ik een blanco kaartje gelegd met de titel Mijn 10 topmomenten.

Voor het eten op tafel kwam, vroeg ik aan mijn gasten om op dat lijstje zijn of haar mooiste momenten op te schrijven.

Je moet het je even inbeelden. Ik vraag dat en ik denk dat meer dan de helft begon te zagen. En dat ging van: “Zeg Caroline, we zijn hier om te feesten, niet om te werken” of  “In mijn leven zijn er geen topmomenten” (dat was mijn negatief neefje), of  ze zegden “Moet dan nu echt? We willen eten en drinken”..

Maar, ik bleef bij mijn standpunt. Geen eten zonder het lijstje ingevuld te hebben.

En ik ben zo blij,  want uiteindelijk vond iedereen wél genoeg mooie dingen om op te schrijven als ze er even bij stilstonden. En het was zo leuk om ook achteraf elkaars topmomenten te horen. Dat gaf aan iedereen echt een positief enoptimistisch gevoel.

Nadien was iedereen super blij dat ik ze toch een beetje gedwongen had.

Dus dit jaar ligt er weer een blanco kaartje!

En Prem een van mijn topmomenten van 2022 is dat ik elke week jouw luisteraars een tip mag geven om de wereld een beetje blijer te maken.

 

Abonneer je op 365 Smiles

En ontvang elke dag een tip om iemand anders blij te maken in je mailbox. En bovendien krijg je er elke keer iets bij, waardoor jij ook een glimlach krijgt: leuke filmpjes, inspirerende quotes, handige checklists en infographics, ….

En het allerleukste is: het is helemaal gratis!