Romantische sleur?

Ben jij ook zo’n romantische ziel die zich afvraagt waar de romantiek is gebleven nadat jullie zijn gaan samenwonen?

Of misschien vind je daten met je eigen partner even spannend is als het kijken naar verf die droogt?

Niet getreurd: de échte romantiek in jullie relatie is niet verloren gegaan en daten met je eigen partner kan juist heel spannend zijn.

Een romantische date met je eigen partner is nl een plezierige manier om op een dieper niveau te verbinden met je partner. En geloof me de resultaten kunnen ronduit magisch zijn.  Het zal je relatie versterken, terwijl je allebei van geniet.  Het is gewoon belangrijk om zo’n dates op de juiste manier aan te pakken.

 

Waarom zou je daten met je eigen partner?

Laat me starten met je uit te leggen waarom daten met je eigen partner zo belangrijk is.

Nou, net zoals we fysieke behoeften hebben zoals lucht, water en voedsel om te overleven, hebben we ook emotionele basisbehoeften. We hebben dus de behoefte om ons verbonden te voelen, om betekenisvol te zijn voor iemand, om veiligheid te ervaren en om af en toe de sleur van het dagelijks leven te doorbreken. Als we deze emotionele behoeften niet vervullen, worden we ongelukkig.

Nu, je ziet het waarschijnlijk al aankomen: romantische dates met je partner kunnen perfect aan deze basisbehoeften voldoen. Tijdens een romantische date voel je je sterk verbonden met je partner, krijg je volop aandacht en voel je je belangrijk. Het is een veilige omgeving omdat het gaat om je eigen partner, iemand die je door en door kent. Bovendien doorbreek je met deze dates de dagelijkse sleur, wat zorgt voor variatie en opwinding. Romantische dates zijn zonder twijfel de weg naar een lach op je gezicht en een warm gevoel in je relatie.

Romantische dates zijn voor je relatie, wat ademen is voor je lichaam!

Natuurlijk, laten we eerlijk zijn, romantische dates zijn geen magische garantie voor een perfecte relatie. Communicatie, respect en toewijding zijn ook cruciaal. Maar romantische dates vullen wel de behoefte aan verbondenheid, veiligheid, betekenis en afwisseling in elke relatie aan.

 

Voorbeelden uit het leven gegrepen

Laten we nu eens kijken naar het leven van twee stellen die hun eigen versie van romantische dates hebben ervaren.

Marie en Stefan lijken het perfecte gezin te hebben: gelukkig getrouwd, twee schattige kinderen, geweldige banen en veel vrienden. Maar na verloop van tijd merkte Marie dat er iets ontbrak in hun relatie. Af en toe gaan ze nog op restaurant, onder hun tweetjes, maar de gesprekken draaien alleen nog maar om praktische zaken. Ondanks het perfecte plaatje, voelen ze dat de passie en verliefde kriebels er niet meer zijn. Dit is een scenario dat veel koppels herkennen: dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen de passie uit een relatie zuigen zonder dat je het merkt.

Gelukkig zijn er ook stellen zoals Johan en Tinne, die na 25 jaar huwelijk nog steeds een wervelende romance hebben. Ze begonnen weer te daten op advies van hun relatietherapeut, en sindsdien is elke vrijdag hun dateavond. Ze investeren tijd in elkaar, kleden zich mooi aan en creëren een magische sfeer, zelfs als ze thuis blijven. Hun toewijding aan daten heeft hun relatie springlevend gehouden.

Veel koppels stoppen echter met daten zodra ze gaan samenwonen, en beschouwen daten als iets voor de beginfase van een relatie.

Dit is echt een vergissing, ik kan er van meespreken. Het is immers een natuurwet: alles wat geen aandacht krijgt, verwelkt, en dat geldt dus ook voor relaties.

 

Daten is niet zomaar op restaurant gaan

Als je al een tijdje samen bent, is het goed om toch een beetje extra moeite te doen om van je dates een speciaal moment te maken. Anders krig je inderdaad het gevoel dat het weer dezelfde gesprekken zijn, in datzelfde restaurant en kan je al beter gezellig in je oude vertrouwde zetel wat netflixen.

Cover De magie van onvergetelijke date thuis

In het boek De Magie van Onvergetelijke Dates Thuis krijg je inspiratie en ideeën voor originele dates rond een thema. En het mooie is dat je hiervoor zelfs je huis niet uit moet.

Eens je de magie van deze dates hebt ontdekt, zul je het niet houden bij 1 avond. Zelfs de meest koele partner zal uitkijken naar de volgende date!

 

PS: in het boek geef ik je alle info over onze 12 thema-dates, zodat jij ze ook thuis kan organiseren. Maar ik geef je ook tips over het begrijpen van de verschillen tussen mannen en vrouwen, over het opnieuw connecteren met je eigen partner ook al ben je al lang samen. En ik geef je een stappenplan hoe je zelf de meest koele kikker mee krijgt op romantische date. Geloof me, als het bij Koen heeft gewerkt, lukt het zeker ook bij jullie !

Foto's van onvergetelijke dates thuis

De thema’s uit het boek :

 • Ouderwetse Valentijn Romantiek
 • Glamping thuis
 • Dankjewel op z’n Joods
 • Hotel home
 • Reis rond de wereld
 • Camping Kitsch
 • Vlug, vlug, vlug
 • Brave (en minder brave) spelletjesavond
 • Daten met een ander
 • Spa-ah verwennerij
 • Bonte Avond
 • Chef de cuisine