Lachworkshops

Energiek, vrolijk en verbindend
Vraag je offerte

Ik neem lachen heel serieus!

Caroline Anseeuw

Wat is een lachworkshop?

Een lachworkshop is een combinatie van opgewekte lach- en ademhalingsoefeningen en ongeveer 45 minuten (kortere sessies kunnen ook).  Een lachworkshop kan met kleine en met grote groepen gehouden worden, binnen of buiten, in het Nederlands, maar ook in het Engels

De Iniase arts madan kataria ontwikkelde lachyoga en lachworkshops op basis van wetenschappelijk inzichten, gecombineerd met de Indiase ademhalingsleer. Verder op deze pagina vind je de indeling van zo’n workshop.

De kracht van een lachworkshop

Lachen is gezond. Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen goed is voor de communicatie, een betere groepsdynamiek en zelfvertrouwen. Lachen maakt anti-stress hormonen aan, laat endorfine door je lijf stromen, versterkt je immuunsysteem, het is een leuke cardio-training, verbetert de bloedcirculatie, verhoogt emotionele intelligentie en bovendien zorgt het zonder twijfel voor een goed humeur!

Lachen is een universele taal. Het is een uitlaatklep voor spanning, stress en verdriet. Het is opbeurend en aanstekelijk. 

 

En het straffe is: het maakt niet uit of het fake of echt is. 

 

Onze hersenen herkennen niet of onze lach nep of echt is. Zodra onze mondhoeken omhoog gaan, beginnen onze hersenen hormonen te produceren die ons een goed gevoel geven.

Jammer genoeg lachen we veel te weinig. We beslissen niet om zomeer een potje te gaan lachen.

 

Daarom zijn lachworkshops zo perfect!

 

Als we leren om te lachen zonder reden, train je alle cellen van je lichaam om sneller positieve signalen naar je brein te sturen. Als als je dit bovendien doet met mensen om je heen, wordt je band sterker en authentieker.

Lachworkshops voor bedrijven

Lachen met collega’s bevordert de teamgeest, het vergroot het vermogen om te relativeren en te communiceren, het opent het creatief brein, terwijl het ook stress vermindert!

Bedrijven kiezen voor een lachworskhop als teambuilding, als kick-off van een belangrijke vergadering of als korte breaks bij conferenties, …(4 X 15 min).

 

Lachworkshops voor privé groepen

Ideaal voor vrienden, families of kleine groepen die samen plezier en ontspanning willen.

Samen een lachworkshop doen is een bijzondere ervaring, die je niet snel zal vergeten.

Lachworkshops op maat

We ontwerpen een sessie volledig op jouw maat, zodat je een onvergetelijke ervaring krijgt.

uw lachcoach caroline anseeuw

Als gecertificeerde lachcoach maak ik tijdens de lachworkshops gebruik van de technieken ontwikkeld door de Indiase arts Dr. Madan Kataria. Zijn lachworkshops (ook lachyoga of lachclubs genoemd) vind je nu over de hele wereld.

Veel gestelde vragen

Waaruit bestaat een lachworkshop?

Een lachworkshop bestaat meestal uit 3 delen:

Na een korte uitleg over het principe van lachen  volgt er een lach-warming-up. We doen een aantal speelse bewegingen en ademhalingsoefeningen.

Daarna leer je een aantal lachtehnieken uit en dan gaan we vooral veel lachen zoals je waarschijnlijk nog nooit gedaan hebt.

De dynamische en actieve workshop wordt afgerond met een begeleide relaxatie. Tijdens dit ontspanningsmoment kan je heerlijk nagenieten en kan je eveneens de voordelen van het lachen ‘bewust’ voelen in lichaam en geest.

 

 

Hoeveel mensen kunnen deelnemen aan een lachworkshop?

Vanaf 10 personen tot 500 personen.

Wanneer kan mijn lachworkshop doorgaan?

Lachworkshops kunnen doorgaan afhankelijk van de beschikbaarheid van onze agenda’s. Dat kan tijdens weekdagen, weekend-dagen en avonden.

Wat heb je nodig voor een lachworkshop?

Eigenlijk heb je niets nodig, enkel een open mind. Het best draag je losse kledij waarin je comfortabel kan bewegen en breng je warme sokken mee. 

Wat is de prijs voor een lachworkshop?

De prijs van een lachworkshop start vanaf 299 euro voor 10 personen (excl BTW, excl verplaatsingskosten). Vraag je vrijblijvende offerte aan voor de exacte prijs.

Hoe lang duurt een lachworskhop?

Een lachworkshop duurt gemiddeld tussen  45 minuten en 1 uur. Maar soms kiezen bedrijven voor kortere intermezzo’s van bv 10 minuten tussen vergaderingen door, om stoom af te laten en de batterijen opnieuw op te laden.

In welke talen wordt een lachworkshop gegeven?

Caroline geeft lachworkshops in Nederlands en Engels.