Is het je al eens opgevallen dat sommige mensen altijd gelukkig lijken, ondanks de moeilijkheden die ze ondervinden?
Heb je ooit gewenst dat je je een beetje meer zo kon voelen in je dagelijkse leven?

Hoewel sommige mensen misschien aanleg hebben om het leven minder rooskleurig te zien, is het toch heel goed mogelijk voor hen om ook een positivo te worden.

Hier zijn 12 geheimen die gelukkige mensen kennen en toepassen.

 

1. Gelukkige mensen vieren elke kleine win

Nederigheid mag dan een goede eigenschap zijn, er is niets mis met het vieren van succes. Je hebt er tenslotte hard voor gewerkt.
Of het nu gaat om een geslaagd project, afvallen, schulden afbetalen of zelfs een puppy zindelijk maken, gelukkige mensen weten hoe ze in stijl een overwinningsrondje moeten maken.

Tegelijkertijd nemen ze ook de tijd om anderen te feliciteren met hun overwinningen.
Sterker nog, hoe tevredener je bent over je eigen leven, hoe gemakkelijker het is om de mensen om je heen aan te moedigen. Zie ook de blogpost van 365smiles: Vier elke dag een kleine win.

Lachen werkt aanstekelijk

2. Gelukkige mensen zoeken niet naar de goedkeuring van anderen

Er is een oud gezegde en gelukkige mensen weten dat dit waar is: “je kunt het niet iedereen naar de zin maken”. Als je bezig bent om indruk te maken op je moeder, je baas, je partner, je social media volgers, etc… verspil je alleen maar je tijd.

Wanneer je van jezelf houdt en vrede hebt met jezelf, weet je dat je eigen interne kompas het belangrijkste is en je niet afhangt van de goedkeuring van anderen. Dit geeft je een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid, wat bijdraagt aan je geluk en welzijn.

3. Gelukkige mensen zorgen goed voor hun lichaam

Gelukkige mensen weten dat hoe ze hun lichaam behandelen een weerspiegeling is van hoe ze denken over zichzelf. Ze besteden tijd en energie aan self-care. Ze zorgen voor hun lichaam en geest door gezond te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen.

4. Gelukkige mensen zijn vriendelijk en vrijgevig.

Gelukkige mensen zijn vaak vrijgevig en geven terug aan anderen. Ze vinden het belangrijk om anderen te helpen en bij te dragen aan de wereld om hen heen.

Ze zijn vriendelijk tegen iedereen en maken graag andere mensen blij. Gelukkige mensen volgen onder andere de blijmaak tips van 365 smiles.net

5. Gelukkig mensen blijven niet stilstaan bij het verleden

Stilstaan bij het verleden is tijdverspilling. Er zijn mensen die zich blijven vastklampen aan het verleden. Ze hebben moeite om zich op de toekomst te richten, en blijven dezelfde patronen met dezelfde mensen steeds weer herhalen. Maar dit maakt het soms moeilijk om vooruit te komen.

Gelukkige mensen trekken lessen uit de dingen die ze hebben meegemaakt en richten zich daarna op de toekomst. Ze leven volgens het principe: “de toekomst is altijd beter dan het verleden” (omdat je er lessen uit hebt geleerd).

 

6. Gelukkige mensen zijn dankbaar

Gelukkige mensen zijn dankbaar voor wat ze hebben, in plaats van te focussen op wat ze niet hebben. Ze waarderen de kleine dingen in het leven en zijn blij met wat ze hebben bereikt.

 

7. Gelukkige mensen zijn niet perfectionistisch

Gelukkige mensen zijn niet perfectionistisch en accepteren dat fouten maken bij het leven hoort. Ze zijn niet bang om risico’s te nemen en weten dat falen een kans biedt om te leren en te groeien.

Gelukkige mensen zien altijd het zilveren randje achter elke donkere wolk

8. Gelukkige mensen zien altijd het gouden randje

Het leven zit vol verrassingen en soms gaat het er hard aan toe. Op die momenten is het gemakkelijk om negatief te gaan denken en uit te gaan van het ergste, maar gelukkige mensen zoeken naar de zilveren rand in zelfs de donkerste tijden. Gelukkige mensen hebben een positieve kijk op de wereld

9. Gelukkige mensen kiezen ervoor om gelukkig te zijn

Geluk is een keuze.
Dit zal waarschijnlijk een paar wenkbrauwen doen optrekken, maar de meest tevreden, vrolijke mensen begrijpen dat geluk een keuze is. Wanneer je ’s morgens op weg naar je werk uren in de file hebt gestaan, kan je kiezen of je de rest van je dag hierdoor laat beïnvloeden, of je kunt een bewuste keuze maken om het tij te keren. In het begin kost het moeite, maar met oefening wordt het makkelijker.

10. Gelukkige mensen hebben een doel

Gelukkige mensen hebben een doel in het leven en en weten wat ze willen bereiken. Ze hebben dit gevisualiseerd en zijn gemotiveerd en gedreven om hun dromen waar te maken. Elke stap in de goede richting geeft hen een gevoel van voldoening geeft (Zie ook minitraining: visualiseer je droomleven).

11. Gelukkige mensen hebben een goed sociaal netwerk

Gelukkige mensen hebben vaak een goed sociaal netwerk van vrienden en familie om hen heen. Ze onderhouden deze relaties en genieten van de tijd die ze met anderen doorbrengen.

 

12. Gelukkige mensen leven in het moment.

Gelukkige mensen zijn in staat om te genieten van het moment en zich te concentreren op het hier en nu. Ze maken zich niet te veel zorgen over de toekomst en hebben geleerd om te leven in de moment. 

Dit zijn enkele van de geheimen die gelukkige mensen kennen. Als je die principes toepast in je eigen leven, kan het je helpen om meer geluk en voldoening te vinden.

Gratis webinar - de geluksformule

Wil jij écht actie ondernemen en meer positiviteit, plezier en succes BLIJVEND in je leven?

Dan nodig ik je uit voor mijn gratis webinar

De geluksformule voor meer positiviteit, plezier én succes in je leven.