De kunst om je goed te voelen

met Caroline Anseeuw | Prem Praatjes

Iedere week is Caroline Anseeuw te gast met een vaste column van 5 minuutjes bij Prem Radhakishun (Zwarte Prietpraat, Radio 1). Hier hoort u haar fragmentje uit de hele show.

Vandaag is de Belgische schrijver Yves Petry te gast.

Wil u graag de volledige uitzending horen, kan dat via deze link. 

De kunst om je goed te voelen

Vandaag ga ik mijn tijd gebruiken om de luisteraars uit te nodigen op mijn gratis webinar dat ik volgende donderdagavond geef. De titel van het webinar is: Word een meester in de kunst om je goed te voelen.

Weten hoe je je goed kan voelen, elke dag opnieuw, dat is een kunst.

En ook al maak je verschrikkelijke dingen mee of heb je het heel erg moeilijk in je leven en leef je tussen dit klotensoort van het mensdom (zoals Prem daarnet zei), je kan toch nog  plezier en positieve vibes in je leven brengen.

Als je een meester wordt in die kunst van het goed voelen, dan krijg je ook meer energie en wordt alles gewoon gemakkelijker.

Dus in het webinar deel ik een paar wetenschappelijk bewezen technieken en tips om jezelf goed te kunnen voelen. En daar heb je geen medicijnen of therapie voor nodig hebben.

Als voorbeeld ga ik een onderzoek aanhalen dat ze gedaan hebben aan een grote universiteit (ik denk dat het Stanford was).

Het onderzoek ging als volgt: men bestudeerde mensen die zich kwamen aanmelden voor een behandeling van hun depressie, dus die therapie en medicijnen wilden. Die mensen wisten niet dat ze deel uitmaakten van een studie. Op het moment dat die zich kwamen  aanmelden, werd aan hen gezegd dat ze vier weken moesten wachten voor ze een psychiater zouden kunnen spreken. Maar ondertussen kregen ze wel een paar technieken, een paar dingen die ze  elke dag thuis moesten doen.

En elke week werden ze getest. Wel na 4 weken hadden 69% van de mensen geen therapie of medicatie meer nodig!!

En deze studie werd tot 8 keer toe herhaald. Met allemaal andere mensen van elke leeftijdscategorie. En men kwam steeds tot dezelfde conclusie.

Namelijk dat er technieken en tools bestaan die je zelf kan doen,  waardoor je een meester wordt in je goed voelen.

En deze technieken deel ik in het webinar op donderdagavond.

Want, geloof me, er zijn een heleboel dingen die je kan doen, dikwijls heel simpel die soms minder dan 5 minuten duren.

De luisteraars kunnen gratis deelnemen, maar graag wel even registreren om de zoomlink te krijgen voor het online webinar op donderdag 17 november van 19u30 tot 20u30.

Je kan inschrijven via onderstaande link.

Meer informatie over het webinar vind je hier.