Iedere week is Caroline Anseeuw te gast met een vaste column van 5 minuutjes bij Prem Radhakishun (Zwarte Prietpraat, Radio 1). Hier hoort u haar fragmentje in de show.

Vandaag heeft Prem vier gasten en ging het onder andere over alcohol verslaving, Zero Flex, …  

Wil u graag de volledige uitzending horen, kan dat via deze link

Meestal geef ik een tip hoe je iemand anders kan gelukkig maken, vandaag geef ik je een tip om jezelf gelukkiger te maken.

Het is wel leuk dat jullie het daarnet over alcohol hadden.

En alhoewel ik af en toe graag een lekker glaasje wijn drink, ga ik vandaag jullie een ander geluksdrankje leren kennen. (En Prem, wees gerust, ik ga geen merken noemen).

Het drankje waar ik het over heb, is een drankje je niet alleen gelukkiger maakt, maar dat ook je honger afremt, je rimpels vermindert, je meer energie geeft,  gifstoffen uit je lichaam verwijderd en je focus en dagelijkse productiviteit verhoogt, ….

Je kan dat drankje overal krijgen en het is veel goedkoper dan bruine rum, vodka en sportdrank.

En welk drankje is dat?

WATER.

Je lichaam heeft sowieso water nodig om goed te functioneren.

Er is nu wetenschappelijk bewezen dat mensen die genoeg water drinken, zich ook gelukkiger voelen. In een grote studie beweerden 80 procent van de volwassenen die tien of meer glazen water per dag drinken dat ze “erg gelukkig” waren. Bovendien vonden die zelfde volwassenen zichzelf vaker “zeer energiek” en “zeer succesvol”. De wetenschap concludeerde hieruit dat hoe meer water je drinkt, hoe groter de kans is dat je je erg gelukkig voelt

Hoe komt dat nu?

Een van de redenen hiervoor is de volgende.

Ons lichaam maakt bepaalde feel good hormonen aan. Dat zijn stofjes die als ze in ons brein komen, die ervoor zorgen dat we ons goed voelen. Dus hoe meer van die stofjes, hoe gelukkiger we ons voelen.
Een van deze stofjes is serotonine. Serotonine wordt voor meer dan 90% aangemaakt in je darmen.

En nu komt het. Als je genoeg water drinkt, dan wordt de stroom van serotonine naar je brein gestimuleerd, zodat zij je brein die happiness boost kunnen geven.

Dus water drinken is niet alleen goed voor je gezondheid, wat we al allemaal weten, maar maakt je dus ook gelukkiger.

Tijdens mijn gratis webinar op 17 november, heb ik het over de kunst om je goed te voelen. En omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil inspireren, kan je gratis deelnemen. 

Wil je je cadeau claimen en de unieke link om deel te nemen? Klik dan op onderstaande link.

Abonneer je op 365 Smiles

En ontvang elke dag een tip om iemand anders blij te maken in je mailbox. En bovendien krijg je er elke keer iets bij, waardoor jij ook een glimlach krijgt: leuke filmpjes, inspirerende quotes, handige checklists en infographics, ….

En het allerleukste is: het is helemaal gratis!