Een leuk misverstand

met Caroline Anseeuw | Prem Praatjes

Iedere week is Caroline Anseeuw te gast met een vaste column van 5 minuutjes bij Prem Radhakishun (Zwarte Prietpraat, Radio 1). Hier hoort u haar fragmentje uit de hele show.

Vandaag was Jola Van Dijk te gast, een expert in het aanvragen van vergunningen.

Wil u graag de volledige uitzending horen, kan dat via deze link. 

Een leuk misverstand

Vandaag geef ik een heel leuke tip om een glimlach te toveren op het gezicht van je partner, je kinderen, je vrienden, je collega’s.

Maar het werkt ook bij wildvreemden en daar heb ik een leuk verhaaltje over.

Mijn tip gaat als volgt.

Verstop ergens in huis, onder het hoofdkussen van je partner of tussen de kleren van je  kinderen, een lieve boodschap op een briefje.

Je kan dingen schrijven als: “Je bent geweldig” of “Je maakt me gelukkig”, of “ik ben blij dat je er bent…”

Je verstopt dat, maar je zegt op dat moment niets van.

Als ze dat dan vinden, soms maanden later, geef je hen echt wel een grote glimlach. Koen vond onlangs nog tussen zijn sokken een briefje en hij moest heel hard lachen.

En weet je, in een huis zijn er ontzettend veel originele plaatsen waar je dat kan verstoppen. Op mijn website www.365smiles.net, onder Prempraatjes, geef ik je een lijst, die je gratis kan downloaden.

Maar het is niet alleen leuk om dat te doen in je eigen huis, maar ook om te doen bij vrienden of collega’s. Je kan dan een hartverwarmende boodschap in hun jaszak verstoppen of in hun comptertas, …

En nu komt mijn leuk verhaal. Ik had een kaartje geschreven voor een collega met daarop  ‘Ik wens je een fantastische dag, alles komt goed!”

En ik wilde dat achter de ruitenwisser van haar auto steken.

Dus ik zoek haar auto op straat en steek dat briefje achter de ruitenwisser. Maar toen kwam er een dame nogal snel naar me toe en die vroeg me nogal verontwaardigd: “He, heb ik soms iets verkeerd gedaan?”

Zij was net op weg naar haar auto, ze had me dat kaartje zien leggen en je raadt het al, het was nl haar auto en niet, zoals ik dacht, de auto van mijn collega.

Maar toen vond ik het nogal sneu om dat kaartje terug te nemen. En ik zei haar: “nee hoor, ik wilde je alleen een fijne dag wensen”.

Nog wat achterdochtig, nam ze dat kaartje, las het en kreeg een brede glimlach. Ze zei: “dat kan ik nu echt gebruiken vandaag, dank je wel!”

Dus, nu doe ik dat regelmatig, niet alleen briefjes voor bekenden verstoppen, maar soms ook steek ik leuke boodschapjes achter de ruitenwissers van onbekenden.Want Pem, je zei het nog vorige week: “iedereen kan een verschil maken, ook met kleine dingen”.