Kaartjes per slakkenpost zijn charmant

met Caroline Anseeuw | Prem Praatjes

Iedere week is Caroline Anseeuw te gast met een vaste column van 5 minuutjes bij Prem Radhakishun (Zwarte Prietpraat, Radio 1). Hier hoort u haar fragmentje uit de hele show. 

Vandaag was Sietse van der Hoek de gast van Prem. Hij schreef op zijn 79ste nog een boek “Hete Bliksem, Vreemde smetten”. Je kan het volledige programma beluisteren via deze link. 

Handgeschreven kaartjes doen deugd

 Hallo Prem, Hallo Sietse,

 Sietse, ik vind het fantastisch dat jij op je 79ste nog boeken schrijft! En, ik ben live aan het kijken en ik word echt blij van jouw positieve uitstraling. Heerlijk toch.

Want daar hebben we nu echt behoefte aan: aan wat meer positiviteit.

En daarom ben ik gestart met mijn website 365smiles.net. Daar geef ik elke dag een tip om iemand blij te maken.

Ondertussen zijn er al meer dan 880 tips rond gestuurd.

Zo ook de tip van vandaag.

Vorige week nog, deed ik mijn brievenbus open. Daar zat een hoop reclame in en spijtig genoeg ook wat rekeningen. Maar ook een heel tof kaartje van een kennis. Met de hand geschreven.

Er stond niet veel op. Aan de voorkant een foto van een bloem en aan de achterkant “Caroline, ik ben blij dat ik je ken”.

En dat deed mij zo’n plezier.

In onze digital age, krijgen we meestal berichtjes via mail, via sms of via social media.

Maar zo nog eens een handgeschreven kaartje te krijgen in de klassieke brievenbus is heerlijk.

Wist je trouwens dat ze dit in de States “Snail mail” noemen? Letterlijk vertaal je dit als  slakkenpost.

Maar het is niet omdat de klassieke post zo traag als een slak gaat, dat het daarom minder leuk is, integendeel: een kaart per post is veel charmanter dan al die digitale berichtjes.

 En moet er altijd een reden zijn voor zo’n kaartje te sturen? Nee!

Het is vooral fijn als je zo’n kaartje onverwachts in je bus krijgt. Het laat zien dat iemand aan je heeft gedacht en moeite voor je wil doen.

 Dus mijn tip voor vandaag is, koop een postzegel en stuur nog eens een handgeschreven kaartje of een brief naar iemand.

Je mag er zeker van zijn dat als die persoon zijn brievenbus leeghaalt, dat jij, een grote smile op zijn/haar gezicht zal toveren.

En dan heb je weer iemand blij gemaakt met een klein gebaar. En wordt die wereld een beetje vrolijker en halen we het beste in elkaar naar boven.

Ik hou je op de hoogte en geef je een VIP behandeling

Omdat ik graag zo veel mogelijk mensen wil inspireren om opnieuw te gaan stralen vol zelfvertrouwen, geef ik regelmatig GRATIS masterclasses en online trainingen.

Omdat ik het leuk vind dat jij naar m’n Prem praatjes luistert (of ze leest), wil ik iets terug doen. Ik geef je daarom een exclusief voordeel (bv interessante kortingen op betalende trainingen of extra cadeautjes bij mijn gratis masterclasses). 

Als jij je mailadres achterlaat, word je als eerste op de hoogte gebracht van een nieuwe masterclass, zodat je zeker bent van je plaatsje en heb je recht op die interessante extra’s.