Ken je eigen liefdestaal

“Schatteke, ik zie je graag” dat hoor ik bijna dagelijks van Koen.

Ik zeg dat veel minder, maar toon mijn liefde eerder in kleine attenties tussendoor.

Wij hebben duidelijk een verschillende liefdestaal.

Volgens Gary Chapman bestaan er nl 5 verschillende manieren om je liefde te uiten

En dat verklaart misschien waarom je partner alle registers opentrekt om zijn of haar liefde te bewijzen, terwijl je twijfelt.

Neem nu een vriendin van mij. Die smacht naar meer knuffels, maar haar man is niet zo’n knuffelaar. Hij compenseert met andere gebaren: koken, klusjes doen, boodschappen, schoonmaken… al die inspanningen, terwijl zij dacht dat de vonk tussen hen weg was.

Er zijn in totaal vijf liefdestalen: Knuffels, Quality time, Cadeautjes, Lieve woorden en Diensten bewijzen. Hoewel je misschien wel wat van alles herkent bij jezelf, steekt er vaak één bovenuit.

Weten wat jouw liefdestaal is en die van je partner, bespaart heel wat frustraties. En zorgt er ook voor dat je hem/haar je liefde kan tonen op een manier die nu eens écht binnenkomt.

En ben je single? Dit inzicht kan je zeker helpen om een nieuw lief te ontcijferen. Als je dacht dat die crush niet geïnteresseerd was, praat die misschien gewoon een andere liefdestaal.

Dus, probeer eens uit te vissen wat jouw liefdestaal is.”

De originele test van Gary Chapman om jou liefdestaal te ontdekken, kan je gratis doen via deze link: https://5lovelanguages.com/

De 5 liefdestalen van Gary Chapman