Bedank het personeel achter de schermen 

Ik hou van lekker eten en drinken. Zeker als ik zelf mijn voetjes onder tafel mag schuiven.

Koen en ik gaan dan ook graag op restaurant. En als we lekker hebben gegeten, denk ik altijd aan wat een vriend van ons, een chef-kok, ons onlangs vertelde.

Hij vindt zijn job een droomjob, ook al werkt hij lange uren, op dagen dat wij vrijaf hebben, en is het in de keuken dikwijls een race tegen de tijd om alles klaar te hebben.
Het is zijn passie om lekker te koken en de mensen te verwennen met zijn nieuwe creaties. Hij legt zijn klanten graag in de watten.

Iedere dag een vol restaurant is voor hem een bevestiging dat hij en zijn team het goed doen.

“Maar” zegt hij “het allergrootste compliment voor mij is, als klanten de moeite doen om tegen ons in de keuken te komen zeggen dat het lekker was. Dat doet echt deugd. Jammer genoeg gebeurt dit niet zo vaak.”

En het klopt wel, meestal is het de bediening die de complimentjes en dankjewels in ontvangst nemen en we vergeten al de harde werkers in de keuken. 

Vandaar mijn oproep:  Bedank in de horeca ook de mensen achter de schermen, de mensen die moeite doen voor de klanten, maar die we niet zien. Ook zij krijgen graag dat schouderklopje en dat complimentje voor hun lekker eten.

In een restaurant kan je dat doen door

  • Je hoofd even binnen te steken in de keuken en zeggen dat je het lekker vond.
  • Een goede review achterlaten op Social media of Google.
  • De kok achteraf een mailtje sturen.
  • Je kan ook de complimentkaartjes gebruiken, die 365 Smiles heeft ontworpen. Dat zijn kleine kaartjes, formaat van een visitekaartje, met een leuke boodschap voor de kook en de mensen achter de schermen. Zorg dat je er steeds een paar in je portefueille hebt zitten, zodat je die op restaurant kan afgeven (bv samen met je credit card als je betaalt).

Hier kan je de kaartjes downloaden in PDF formaat. Je kan ze vervolgens afprinten op papier voor visitekaartjes,  zodat je ze altijd kan meenemen als je op restaurant gaat.

 

Elke dag een blij-maak-tip

 

Deze tip is een van de tips die ik dagelijks rondstuur om iemand blij te maken.

Als jij ook graag de wereld een beetje blijer maak, kan je je abonneren. Bij je dagelijkse mailtje krijg je er elke dag iets gratis bij, waardoor jij ook een glimlach krijgt: leuke filmpjes, inspirerende quotes, handige checklists en infographics, ….

En dit zal je zeker een smile bezorgen: het is helemaal gratis!