Het verhaal achter “De magie van onvergetelijke dates thuis”

Mijn huwelijk met Frank
Vijfentwintig jaar geleden trouwde ik met Frank. Samen hebben we drie prachtige kinderen: Arthur, Sophie en Charlotte. Ondertussen zijn ze volwassen. Arthur is ondertussen zesentwintig en onze tweeling is vierentwintig.

Frank en ik hadden een vaste date-night. Iedere week kwam Agnieszka, onze Poolse oppas. Agnieszka was een schat en ik vertrok altijd met een gerust hart op onze date, ook al waren de kinderen toen nog heel klein. Het was een momentje waar we alle twee naar uit keken om bij te babbelen en samen iets leuk te doen. Zelfs de kinderen keken ernaar uit, want ze vonden Agnieszka lief en gaf hen veel aandacht.

Deze gewoonte heeft jaren standgehouden, tot Agnieszka terug naar Polen vertrok.

Het was moeilijk om nog iemand zo toegewijd en betrouwbaar als zij te vinden, dus bleven we vanaf dan gewoon thuis. En dat vonden we toen helemaal niet zo erg. We namen ons voor om een beetje later onze vaste date-draad wel terug op te nemen.
Maar dan niet meer wekelijks en niet meer ‘vast’. Het leek ons immers gemakkelijker om onze onverplaatsbare avond af te stemmen op onze agenda’s. Dat zou ons meer ‘vrijheid’ geven.

We hebben ons best gedaan om die dates vol te houden, echt waar. Maar meer en meer vielen ze in het water. Op één of andere manier kwam er altijd iets tussen: we hadden te veel werk, een van de kinderen werd ziek, we waren moe, er kwamen vrienden langs, er lagen nog klusjes klaar, …

De dagelijkse stress had de bovenhand genomen over onze dates en over onze relatie. Om een lang verhaal kort te maken:  na zestien jaar huwelijk zijn we in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. We waren uit elkaar gegroeid.

Als ik nu probeer te achterhalen waar het misliep, durf ik te stellen dat het begon bij het verdwijnen van ons vaste date-avondje. Daarna heeft ons drukke leven het overgenomen. Zonder die dates praatten we niet meer echt, wel over werk, financiën, de huishoudplanning, … Maar niet meer over leuke dingen. We hadden minder plezier samen en deden elk ons eigen ding. Als we samen waren, was dit eerder als broer en zus, maar niet meer als koppel.

Ik bleef 3 jaar alleen tot ik Koen tegenkwam. We waren verliefd en vastberaden om niet meer diezelfde fouten van vroeger te maken.

En toen was er … Koen
We hadden elk drie kinderen. En omdat we de kinderen niet uit hun gekende omgeving wilden halen, hadden Koen en ik een latrelatie. Als de kinderen bij ons waren, woonde Koen in Mol en ik in Antwerpen.Wanneer we elkaar dan terugzagen, was het telkens een date ‘zoals in de boekskes’. Alle basisbehoeften werden meer dan genoeg bevredigd; je begrijpt zeker wat ik bedoel (knipoog) . We stuurden elkaar tijdens de dag al wat opwindende sms’jes. Ik tutte me helemaal op om er op mijn best uit te zien en op de avond zelf bestond de wereld rondom ons niet meer. We gingen helemaal in elkaar op en we hadden alleen maar aandacht voor elkaar. We wilden alles weten over elkaar en de hele avond ging alleen over leuke dingen.

Na enkele jaren te ‘latten’  en onze kinderen op kot zaten, zijn we eindelijk gaan samenwonen. Toen moesten we niet meer ‘daten’, want we zagen elkaar toch elke dag.

Elke dag lief en leed te kunnen delen met de man die je graag ziet, zou ik voor geen geld weer willen opgeven. ‘s Avonds samen in de zetel voor een ‘Netflixke’, naast dat vertrouwde lijf, mijn haar Sellah Sue-achtig in alle richtingen opgestoken, zonder make-up, in mijn comfy jeans en slobbertrui, is HEERLIJK.
Ik geniet er nog steeds van om samen in bed te kruipen, ook al is ons kreunend genieten van elkaar nu vervangen door: ‘Slaap wel, schatteke. Tot morgen.’
Voor geen geld in de wereld wil ik mijn leven nu terug inruilen voor die relatie op afstand.

Maar die intieme passionele avonden van in onze let-jaren, wilde ik wel heel graag terug!

Inspiratie voor dit boek
Dat gemis, gaf me de inspiratie voor de romantische dates in dit boek. Ik zocht een creatieve manier om de romantiek en alles er rond, opnieuw te voelen.
Maar dat was niet evident. Door Corona mochten we niet meer op pad (tenzij op wandelpad, maar dat geraakten we op de duur ook wel beu).

Om onze dates boeiend en leuk te houden, was het belangrijk dat er afwisseling in zat, dat we enkel positieve aandacht voor elkaar hadden, dat we ons terug verliefd zouden voelen en dat de vonken eraf zouden spatten.

En toen kwam het idee op om thuis onze dates te organiseren rond een thema. Elke maand een ander thema. We organiseerden om de beurt een hele avond.
Dankzij deze thema’s hadden we altijd leuke gespreksonderwerpen en veel afwisseling. Het was nooit saai. Ook al waren we ondertussen ook al 6 jaar samen.

Achteraf gezien ben ik zo dankbaar dat we niet naar buiten konden en onze dates thuis hebben gehouden. Dit maakte ze veel intenser, sensueler en leuker dan dates op verplaatsing.

Het heeft voor ons gewerkt als magie. We werden terug verliefd, we hadden weer aandacht voor elkaar, ik voelde mij als vrouw opnieuw begeerd, mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen werden opgekrikt en ik voelde me veel gelukkiger.

En vermits het mijn passie is om mensen een goed gevoel te geven, is het logisch dat ik dit met jullie wil delen!

Geniet ervan!

Caroline

PS: in het boek geef ik je alle info over onze 12 thema-dates, zodat jij ze ook thuis kan organiseren. Maar ik geef je ook tips over het begrijpen van de verschillen tussen mannen en vrouwen, over het opnieuw connecteren met je eigen partner ook al ben je al lang samen. En ik geef je een stappenplan hoe je zelf de meest koele kikker mee krijgt op romantische date. Geloof me, als het bij Koen heeft gewerkt, lukt het zeker ook bij jullie !

Foto's van onvergetelijke dates thuis

De thema’s uit het boek :

 • Ouderwetse Valentijn Romantiek
 • Glamping thuis
 • Dankjewel op z’n Joods
 • Hotel home
 • Reis rond de wereld
 • Camping Kitsch
 • Vlug, vlug, vlug
 • Brave (en minder brave) spelletjesavond
 • Daten met een ander
 • Spa-ah verwennerij
 • Bonte Avond
 • Chef de cuisine