Audiofile – Prempraatje 18 juli 2022

Hoe je de meest koele kikker mee op date krijgt

met Caroline Anseeuw | Prem Praatjes

Iedere week is Caroline Anseeuw te gast met een vaste column van 5 minuutjes bij Prem Radhakishun (Zwarte Prietpraat, Radio 1). Hier hoort u haar fragmentje uit de hele show. Wil u graag de volledige uitzending horen, kan dat via deze link. Op 18 juli was kunstenaar en spookhuisbouwer Dion Varossieu te gast. Een enthousiaste kerel met een leuke familiegeschiedenis: zijn over-over-over-over-over grootvader was de leermeester van Leonardo Da Vinci (aldus Dion).

Hoe krijg je de meest koele kikker mee op date ?

Ik ga jullie het verhaal doen van Kristin, een van de vrouwen die ik coach. Haar man Marc wilde ook niet met haar op date. Ze zijn al 22 jaar getrouwd en Marc vond dat allemaal maar overbodig.

Zijn exacte woorden waren “Een romantische date? Waarom? We gaan toch regelmatig samen eten of een weekendje weg. Dat daten is dikke zever.”

Maar Kristin had mijn boek gelezen en ze was overtuigd dat door regelmatig een paar uurtjes te connecteren zoals vroeger, ze opnieuw positieve energie in haar relatie kon brengen.

Samen met Kristin heb ik een stappenplan opgesteld om Marc enthousiast te maken om te daten met zijn eigen vrouw. En dat stappenplannetje, kunnen jullie ook gratis downloaden onder dit bericht.
Ik geef jullie alvast een korte samenvatting.

Stap 1: het begint allemaal met hoe je het aanbrengt. Want eerlijk gezegd, als je partner niet met jou op date wil, wil dat zeggen dat je het niet goed hebt verkocht.

Want daar start het mee.

Dus,  deze keer zei Kristin: “Marc, ik ga voor jou een date organiseren in ons eigen huis, je moet zelf niets doen. Ik weet dat je er niet echt voor te vinden bent, maar deze paar uurtjes zouden me wel gelukkig maken en ik ga je ook eens extra verwennen”

En met deze 2 zinnetjes scoorde ze bonsai! Marc stemde toe. 4 dingen deden de truuc.

  1. Zij zei dat de date haar gelukkig zal maken (mannen willen een gelukkige vrouw – en omgekeerd).
  2. Zij gaat hem aandacht geven en verwennen.
  3. Zij organiseert het (de eerste keer) en verwacht niets van hem.
  4. Ze houden de date thuis, wat minder bedreigend is voor een man.

Ik moet wel eerlijk zeggen: Kristin was er aanvankelijk niet zo voor te vinden om dit zo aan te pakken. “Moet ik nu alweer het initiatief nemen, Marc doet nooit zo iets voor mij’.

Ik vroeg haar:
“Wil jij een leuke date?” ja
“Wil jij terug vonken in je relatie?” ja
“Zet dan even je trots opzij en organiseer het zelf, want je moet hem eerst warm krijgen.”

De tweede stap is de voorbereiding, de aanloop naar de date:

Op de dag van de date stuurde Kristin hem de hele dag door teasers per SMS. Startende met brave berichtjes zoals: “ik kijk uit naar onze avond samen”. Naarmate de dag vorderde, maakte ze haar berichtjes wat ondeugender.

Ze koos een origineel thema voor de date thuis (zij koos voor de glamping date, een van de dates uit mijn boek).

En zij maakte zich op alsof ze naar een feest zou gaan. Ook al bleven ze thuis. Onder hun tweetjes. Deze keer bleven haar gemakkelijke joggingbroek en slobbertrui, die ze normaal gezien thuis droeg, in de kast.

Achteraf en dat was wel schattig,  gaf Marc toe dat hij oprecht ontroerd was geweest bij het zien van alle voorbereidingen die Kristin had gedaan én het feit dat zij zich had opgetut, enkel voor hem.

Op de date zelf, had ik hen verboden om te praten over hun werk, of over de problemen op school van de jongste of over hun financiën (allemaal dingen waar ze de laatste tijd veel mee bezig waren). Nee,  ze mochten enkel praten over leuke, positieve dingen.

En dat was eigenlijk ook een struikelblok. Kristin twijfelde. “Wij zijn al zo lang samen, we kennen elkaar zo goed, waarover kunnen we nog praten?”  Maar de 101 conversatiestarters die ik haar gaf, gaven haar genoeg inspiratie.

En dan tegen het einde van de date, in de slaapkamer, maakte Kristin het een beetje pikanter dan normaal.

Het resultaat was dat Marc de date fantastisch vond en nu organiseren ze er elke maand om de beurt eentje..

Tot volgende keer!

De magie van onvergetelijke dates thuis is een positief boek voor koppels die al een tijdje in een relatie zitten en de vonken opnieuw willen aanwakkeren. Net als vroeger, toen ze nog met verliefde kriebels in hun buik, op een échte date gingen.

Het is prettig geschreven, inspirerend en laagdrempelig. Door de goede combinatie van tips, persoonlijke anecdotes en verhalen zullen veel koppels zich herkennen.

Online programma onweerstaanbaar

ONWEERSTAANBAAR is een exclusief online pakket waarin vrouwen leren om opnieuw onweerstaanbaar te worden voor hun partner en de vonken in zichzelf en hun relatie aan et wakkeren. 

Het bestaat uit leuke videotrainingen, boeiende interviews met talrijke experten uit verschillende domeinen (voeding, kleding, mindset, seksuele energie…), stappenplannen,  afprintbare checklists én nog een heleboel extra inspiratie.  Allemaal te bekijken en down te loaden op je eigen tempo.

Online programma onweerstaanbaar